Direct naar  hoofdmenu / submenu / zoekveld
Home / DATABANK / Kennisdossiers / Kennisdossier Armoede en Schulden

Kennisdossier Armoede en Schulden

In de dagelijkse praktijk van het sociaal domein zijn armoede en schulden prominent aanwezig. Sociale (wijk)teams constateren dat een groot deel van de mensen die ondersteuning zoeken (grote) financiële problemen hebben. Steeds meer huishoudens kampen met betalingsachterstanden. Zo verdubbelde het aantal aanmeldingen voor schuldhulpverlening sinds het begin van de crisis.

 

De uitvoering en invulling van het armoede- en schuldenbeleid is sinds de decentralisaties voor een groot deel de verantwoordelijkheid van de gemeenten. Hierbij wordt van de gemeenten verwacht dat zij integraal werken en burgers zo veel mogelijk ondersteunen bij hun maatschappelijke participatie. Niet alleen hebben gemeenten nieuwe taken gekregen, ze kijken ook aan tegen stevige bezuiniging op de daarvoor beschikbare middelen. Dat vraagt om inzet op preventie, nieuwe samenwerkingsverbanden, en onorthodoxe oplossingen.

 

Wat is het?

Doel van het kennisdossier Armoede en Schulden is om bestuurders en beleidsmedewerkers te informeren over de actuele en meest relevante inhoudelijke kennis rondom het thema armoede en schulden. Hiervoor werkt Platform31 nauw samen met het Lectoraat Schulden en Incasso van de Hogeschool Utrecht.

 

Kennisdossier Armoede en Schulden is raadpleegbaar via

www.platform31.nl/wat-we-doen/kennisdossiers/schulden-en-armoede

 

Contactpersoon

Wenst u meer informatie over dit kennisdossier? U kunt contact opnemen met

Jochem Heemskerk (jochem.heemskerk@platform31.nl) van Platform31.

 

header Schulden en Armoede2 

 

 

 Uitgelicht


Zoeken